Erzsébet-utalvány elfogadása az ALDI üzleteiben

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2014. január 15-től a következő típusú Erzsébet-utalványokat fogadja el magyarországi üzleteiben:

- Étkezési Erzsébet-utalvány,
- Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány,
- Iskolai Erzsébet-utalvány,
- Ajándék Erzsébet-utalvány és
- Erzsébet-utalvány Plusz.

A különböző típusú Erzsébet-utalványokat az utalvánnyal fizető természetes személy, fogyasztó olyan áru vásárlására használhatja fel, amelyre az utalvány típusa szerint jogosult:

- Étkezési Erzsébet-utalvány: ételfogyasztásra és fogyasztásra kész étel vásárlására használható fel; a felhasználási köréből kizárt termékek: kozmetikai termékek, mosó- és tisztítószerek, szeszesitalok, állateledelek, valamint nem élelmiszer termékek.

- Iskolai Erzsébet-utalvány: tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására jogosító utalvány.

- Ajándék Erzsébet-utalvány: élelmiszer, műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruházat, vegyi áru, szépségápolás, papír-írószer, egészségmegőrzés, szabadidős tevékenység, sportfelszerelés, játék, utazás termékkörökbe tartozó termékek vásárlására jogosító utalvány.

- Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány: ételfogyasztásra és fogyasztásra kész étel vásárlására, valamint ruházat és tanszer vásárlására jogosító utalvány.

- Erzsébet-utalvány Plusz: Az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyán egyszerre kezelhető az Étkezési, az Ajándék, az Iskolai, a Kultúra, a Sport valamint a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány is. A kártya zsebei megfelelnek a papíralapon kibocsátott Erzsébet-utalványok típusainak, így az egyes zsebek felhasználhatósági köre azonos a papír alapú utalványokéval.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. az utalványokat névértéken számítva fogadja az utalványon feltüntetett érvényességi időn belül, a megjelölt termékkörre.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. az utalvány értékéből nem ad vissza készpénzben, és azt sem részben, sem teljes egészében nem váltja készpénzre.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. csak sérülésmentes és valódi utalványokat fogad el.