ALDI Születésnapi torta

Adagok: 1
Elkészítési idő: (hűtéssel együtt) kb. 150- 180 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 cl Osana étolaj
  • 12 dkg Happy Harvest kristályukor
  • 1,5 dkg Bella sütőpor
  • 10 db Goldland tojás
  • 250 dkg Aranykalász liszt
  • Ételszínezékek az ALDI színeiben
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg Happy Harvest kristálycukor
  • 40 dkg Milfina mascarpone
  • 40 dkg Bellasan margarin
  • 8 dl Milfina tej 2,8%
  • 13 dkg Bella vaníliás pudingpor
  • A felülethez:
  • 1 db festhető ostyalap
  • 15 dkg díszítő cukor

Elkészítés:

Elkészítés

Az alapanyagokat előkészítjük, a tojásokat ketté választjuk, a lisztet átszitáljuk. Külön a fehérjét – külön a sárgáját kemény habbá verjük a cukor hozzáadásával.

Lassú 
keveréssel a lisztet, a sütőport és az étolajat hozzáadjuk. Majd hozzáadjuk a kívánt színt (ételszínezéket). Kb. 2 cm-es lapokat készítünk a piskóta tésztából, melyeket 180 fokos előremelegített sütőben 10-12 percig sütünk. A tejet és kristálycukrot felfőzzük a pudingporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a margarint. A kihűlésig a krémet habosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tortát kívánt elképzelés szerint összeállítjuk. Hűtőben legalább 2 óráig hűtjük. Végül ostyaképpel és díszítő cukorral díszítjük az elkészült 22 szeletes tortát.

A receptet köszönjük a Desszert-labor és a Szécsényi Sütőipari és Kereskedelmi Kft. munkatársainak.