Leather Working Group (LWG)

A Leather Working Grouphoz (LWG) való csatlakozásával az ALDI ÉSZAK és az ALDI DÉL - amelyhez az ALDI Magyarország is tartozik - a bőrfeldolgozó üzemek gyártási normáinak javításáért tett lépést. 

Az ALDI 2015 márciusában a Greenpeace-szel közösen kidolgozott egy részletes kritériumlistát, amellyel a különböző vegyi anyagok használatának elkerülését biztosítja a textil és a cipőgyártás tekintetében. A Leather Working Grouphoz való csatlakozás ezzel együtt egy további lépés ezen ambiciózus cselekvési tervek betartásához. 

A Leather Working Group - amely egy ipari, kereskedelmi, civil és tudományos intézetekből álló többszereplős kezdeményezés - kidolgozott egy tanúsítványt a fenntartható és felelősségtudatos bőrgyártásra vonatkozóan és a világ bőrgyártásának több mint tizennégy  százalékában megvalósította. 

Jelenleg a Leather Working Group a különböző gyártási szintekből 220 szereplőt számlál, bőráruk gyártási és szállítási láncolatai mentén, 21 országból. 

A Leather Working Group többek között azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a cserzőüzemekben és a közvetítő kereskedésekben a transzparens és fenntartható működést biztosítsa. Ehhez tartozik, hogy a magas víz-és energiafogyasztást csökkenti, valamint a munkavédelem betartását rendszeresen kontrollálja.