MINDENKIRE FIGYELÜNK!

Évről évre nő azoknak a száma, akiknek valamilyen táplálkozáshoz köthető érzékenységgel kell együtt élniük. Az egyik leggyakoribb probléma a laktózintolerancia, mely során az érintett személyek a tejtermékekben található laktózt, azaz a tejcukrot nem tudják megemészteni. A laktózintoleranciát a laktázenzim hiánya okozza, és kortól függetlenül bármikor kialakulhat. Az is előfordulhat, hogy a búzában, rozsban, árpában található fehérjét, a glutént nem tudja feldolgozni a szervezet. Ez szintén emésztőrendszeri panaszokat okozhat, ill. gátolhatja a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. A gluténérzékenység és laktózintolerancia egyaránt szigorú és következetesen betartott diétát igényelnek.

A tudatos táplálkozás melletti elköteleződésnek nem feltétele, hogy érzékenyek legyünk bármely alapanyagra, összetevőre. Világszerte és hazánkban is egyre többen választanak önként vegán vagy vegetáriánus, esetleg cukormentes étrendet. A fenti étrendek követőinek egyáltalán nem kell lemondaniuk a változatos, teljes értékű és finom ételekről. Termékpalettánk kialakításánál mindig ügyelünk arra, hogy „mindenkire figyeljünk!”, ezért számos laktóz- és gluténmentes termék található polcainkon. Kínálatunkat folyamatosan bővítjük, így üzleteinkben vegán, vegetáriánus, bio és csökkentett cukortartalmú vagy éppen hozzáadott cukrot nem tartalmazó árucikkek is fellelhetők.

Annak érdekében, hogy vásárlóink könnyedén eligazodjanak a „mentes” alapanyagok között, a következő oldalakon összegyűjtöttünk termékeink mellett néhány tudnivalót, tippet és receptet a hétköznapokra.