Számos érzékenységre derül fény napjainkban, az egyik leggyakoribb ezek közül a laktózintolerancia, mely során az érintett fél nem tudja megemészteni a tejtermékekben található laktózt, azaz a tejcukrot. A laktózintoleranciát a laktázenzim hiánya okozza, és kortól függetlenül bármikor kialakulhat.

Fontos tudni, hogy intoleranciáról van szó, és nem ételallergiáról. A laktózt tartalmazó élelmiszerek fogyasztását mellőzni kell, és speciális diéta betartásával megszüntethetőek az emésztőrendszeri panaszok.

Nem minden termék kerül tiltólistára, csak a tejcukrot tartalmazó készítményeket kell kerülni. A laktózmentességgel együtt élőknek megfelelő alternatívát jelentenek az ALDI-ban kínált speciális élelmiszerek.

Hogy egyszerűbb legyen a mentes alapanyagok közötti tájékozódás, összegyűjtöttünk néhány tippet és laktózmentes receptet a hétköznapokra.