Áfonyás muffin (HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI)

Adagok: 12
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 g Happy Harvest búza finomliszt
  • 1/2 tk. Bella sütőpor
  • 1 tk. Bella szódabikarbóna
  • 100 g Happy Harvest eritrit
  • csipetnyi LE GUSTO tengeri só
  • 90 ml Osana napraforgóolaj
  • 150 g Milfina - Enjoy Free! natúr joghurt
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2 darab Goldland tojás
  • 150 g Sweet Valley áfonya

Elkészítés:

Elkészítés
  1. A sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az eritritet és egy csipet sót. 
  2. A napraforgóolajat, a natúr joghurtot, a reszelt citrom- héjat és a fél citrom levét összekeverjük. A tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk az olajos masszához.
  3. A lisztes- és az olajos-tojásos keveréket gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.
  4. A tésztát muffinformába adagoljuk és a 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 - 18 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Ha igazán omlós muffinokat szeretnénk, akkor a tésztát ne keverjük sokáig.