Réteges pohárkrém

Adagok: 2
Elkészítési idő: 260 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Az áfonyáskrémhez:
  • 140 g Milfina mascarpone
  • 200 ml Milfina UHT habtejszín
  • 30 g Happy Harvest eritrit
  • 1 tk. Bella instant zselatin
  • 50 g friss vagy Sweet Valley gyorsfagyasztott áfonya
  • A savanykás avokádókrémhez:
  • 2 darab Nekünk érett! avokádó
  • 1 darab lime vagy citrom frissen facsart leve
  • 20 g Happy Harvest eritrit
  • 1 tk. Bella instant zselatin
  • A gránátalmás-joghurtos krémhez:
  • 2 pohár Milfina - Enjoy free! laktózmentes natúr joghurt
  • 1 darab kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 2 tk. Bella instant zselatin
  • 1 darab gránátalma magjai
  • A díszitéshez:
  • 20 g Happy Harvest szeletelt mandula néhány levél friss citromfű vagy menta ill. áfonya

Elkészítés:

Elkészítés

1. A mascarponét alaposan elkeverjük a tejszínnel, az eritrittel és az instant zselatinnal. Habos, krémes, kemény állagot kell elérni. A végén hozzákeverjük a kissé összetört áfonyaszemeket.

2. A savanykás avokádókrémhez az avokádókat kettévágjuk, a magjukat kiszedjük és a húsukat összeturmixoljuk a citrom vagy lime levével, az eritrittel és a gyorsan oldódó zselatinnal.

3. A joghurtos krémhez elkeverjük a joghurtot a citromhéjjal és a zselatinnal, majd hozzáadjuk a gránátalmamagokat, és kissé összetörjük őket, hogy megszínezzék a joghurtos krémet.

4. Két pohárba töltjük felváltva, többszörösen rétegezve a krémeket. A pohárkrémek tetejét végül meghintjük szeletelt mandulával.

5. Minimum 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen, tálalás előtt 1- 2 levél friss citromfűvel vagy mentával, ill. áfonyával díszítjük.