Aszalt szilvás túrógombóc vaníliaöntettel

Adagok: 3
Elkészítési idő: 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Kb. 16-18 darab gombóchoz:
  • 4 darab Goldland tojás
  • 30 g Happy Harvest eritrit
  • 1 csomag Bella vanillin cukor
  • 1 darab kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 1 csipet Le Gusto tengeri só
  • 500 g Milfina - Enjoy free! laktózmentes félzsíros tehéntúró
  • 120 Happy Harvest zabpehely
  • 18 darab Sweet valley aszalt szilva
  • A vaníliaöntethez:
  • 6 darab Goldland tojássárgája
  • 40 g Happy Harvest eritrit
  • 1 csomag Bella vanillin cukor
  • 1 csipet Le Gusto tengeri só
  • 400 ml Milfina - Enjoy free! laktózmentes UHT tej
  • 2 ek. Milfina - Enjoy free! laktózmentes vaj

Elkészítés:

Elkészítés

1. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az eritritet, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat és 1 csipet sót.

2. A túrót összemorzsoljuk a zabpehellyel, és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tésztát kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát és jobban összetartsa a gombócokat.

3. Az öntethez a tojássárgákat összekeverjük az eritrittel, a vanillincukorral és 1 csipet sóval. A tejet felmelegítjük (de nem forraljuk) és folytonos kevergetés közben óvatosan belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket, majd hozzáadjuk a vajat, és kis lángon sűrű krémmé főzzük.

4. A túrós masszából a pihentetés után gombócokat formálunk, és mindegyik közepébe elrejtünk 1 -1 szem aszalt szilvát. A gombócokat bőséges, sós, forró vízben addig főzzük, míg maguktól fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor kiszedjük, lecsöpögtetjük, és a vaníliaöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp: Az elkészült gombócokat tálalás előtt megforgathatjuk pirított zabpehelyben is.