Sajtos kréker tejfölös mártogatóval

Adagok: 2
Elkészítési idő: 75 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 Adag krékerhez:
  • 200 g Milfina - Enjoy free! laktózmentes vaj
  • 275 g Happy Harvest - Enjoy free! gluténmentes liszt
  • 6 g Le Gusto tengeri só
  • 140 g cheddar vagy Milfina ementáli sajt
  • 2 darab Goldland tojás
  • 20 g Happy Harvest szezámmag
  • 10 g Happy Harvest chia mag
  • 10 g Happy Harvest étkezési mák
  • A mártogatóshoz:
  • 6 ek. Milfina - Enjoy free! laktózmentes tejföl vagy natúr joghurt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 tk. Le Gusto édesnemes fűszerpaprika
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • 1 ek. frissen aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

Elkészítés

1. A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, összedolgozzuk a liszttel és a sóval. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a tojásokat és a magvakat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Egy cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

2. A pihentetés után a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kör alakúra nyújtjuk (kb. 3 - 4 mm vastagságban), melyeket egy éles késsel háromszögekre vágunk. Az egyes cikkeket helyenként egy szívószál segítségével kilyukasztjuk.

3. A krékereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A mártogatóhoz alaposan elkeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a felaprított petrezselyemzölddel.

5. A frissen sütött, de kihűlt krékereket a mártogatóval kínáljuk.