Spagetti lazaccal és tenger gyümölcseivel tejszínes -fehérboros szószban, gremolátával

Adagok: 2
Elkészítési idő: 35 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 Adag spagettihez:
  • 250 g Enjoy free! - Carloni gluténmentes spagetti
  • 1 ek. Castello extraszűz olívaolaj
  • Gremolátához:
  • 1 darab kezeletlen héjú citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • A szószhoz:
  • 2 ek. Milfina - Enjoy free! laktózmentes vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml Milfina – Enjoy free! laktózmentes habtejszín
  • 100 ml Mátra Irsai Olivér
  • 1 ek. Gourmet kapribogyó (elhagyható vagy Lyttos görög olívabogyóval helyettesíthető)
  • 250 g Almare Seafood tenger gyümölcsei
  • 100 g Almare Seafood füstölt lazac felcsíkozva
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és őrölt fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

1. A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és 1 ek. olívaolajjal átkeverjük.

2. A gremolátához megmossuk a citromot, a héját nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd félbevágjuk és az egyik felét kifacsarjuk. A citromlevet, a citromhéjat, a 4 gerezd zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverjük, és tálalásig a hűtőszekrénybe helyezzük.

3. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát, a citrom másik felének kifacsart levét, a tejszínt, és összeforraljuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a kapribogyókat, és közepes lángon kissé besűrítjük.

4. A kiolvasztott tenger gyümölcseit és a lazaccsíkokat a forró szószba forgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, és pár percig gyakori kevergetés közben továbbfőzzük.

5. A tésztát a szósszal tálaljuk, a tetejét megszórjuk a gremolátával.

Tipp: Válasszunk az ALDI kiváló borkínálatából egy minőségi, száraz fehérbort ehhez a fogáshoz!