Szőlős-fahéjas pite

Adagok: 16
Elkészítési idő: 2 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 300 g Happy Harvest búza finomliszt
  • 200 g Milfina - Enjoy Free! hideg laktózmentes vaj
  • 80 g porcukor
  • 2 darab Goldland tojás sárgája
  • 1/2 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 500 g piros és fehér szőlő vegyesen
  • 1 tk. Le Gusto őrölt fahéj

Elkészítés:

Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A megmosott, kimagozott és félbevágott szőlőszemeket összekeverjük a fahéjjal.
  3. A tésztát lisztezett felületen 5 - 6 mm vastagságúra nyújtjuk és 24 cm-es piteformába helyezzük.
  4. A tészta szélét levágjuk és félretesszük, az alját egy villa segítségével megszurkáljuk és rászórjuk a szőlőszemeket.
  5. A maradék tésztát rácsosan vagy kiszúróval formázva rátesszük a piténkre.
  6. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a szőlős-fahéjas pitét kb. 35 perc alatt készre sütjük.