Zebramintás palacsinta gyümölcsös túrókrémmel töltve

Adagok: 2
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 5 darab palacsintához:
  • 400 ml Milfina - Enjoy free! laktózmentes UHT tej
  • 180 g Happy Harvest - Enjoy free! gluténmentes liszt
  • 1 csipet Le Gusto tengeri só
  • 2 darab Goldland tojás
  • 4 ek. olvasztott Milfina - Enjoy free! laktózmentes vaj vagy Castello extraszűz olívaolaj
  • 16 g Bella zsírszegény kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 250 g Milfina - Enjoy free! laktózmentes krémtehéntúró
  • 40 g Grandessa virágméz vagy Happy Harvest eritrit
  • 1 darab kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 100-120 g Sweet Valley gyorsfagyasztott erdei gyümölcs vagy málna vagy áfonya

Elkészítés:

Elkészítés

1. A tejet összekeverjük a liszttel, a sóval, a tojásokkal, végül a felolvasztott zsiradékkal.

2. A tésztát kb. 5 percig állni hagyjuk, majd megfelezzük és az egyik felébe elkeverjük a kakaóport.

3. Az első sütés előtt a palacsintasütőt kivajazzuk, belecsorgatjuk a világos színű tésztát, és teljesen szétoszlatjuk a serpenyőben, majd a kakaós tésztával köröket „rajzolunk rá”–ezt akár egy kanállal is megtehetjük, de még szebb, ha egy csőrös kiöntőt vagy flakont használunk hozzá. Ez adja majd a zebracsíkot a palacsintában.

4. Közepes hőfokon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. (Figyelem! A hagyományos tésztákhoz képest ez a tészta kicsit hamarabb megpirul.)

5. A töltelékhez kikeverjük a krémtehéntúrót a mézzel vagy az eritrittel, a reszelt citromhéjjal, majd óvatosan hozzákeverjük a kiolvasztott gyümölcsöket. Az elkészült palacsintákat ezzel a krémmel töltjük meg.

Tipp: Ha túl sűrűnek érezzük a tésztát, kevés szódával vagy szénsavas ásványvízzel hígíthatunk rajta. Vaj helyett NUSETT kókuszzsírt is használhatunk.