Zöldségleves laktózmentes sajtgaluskával

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 adag leveshez:
  • 250 g barna vagy fehér csiperkegomba
  • 400 g édesburgonya
  • 2-3 szárzeller vagy 100 g zellergumó
  • 1 darab palermo paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. Milfina - Enjoy free! laktózmentes vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1.4 l víz
  • 100 g friss bébispenót
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és őrölt fekete bors
  • A sajtgaluskához:
  • 50 g MILFINA ementáli sajt
  • 2 darab Goldland tojássárgája
  • 15 g Happy Harvest - Enjoy free! gluténmentes liszt
  • 1 csipet Le Gusto őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só

Elkészítés:

Elkészítés

1. A gombát megmossuk, megpucoljuk és négyfelé vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, az édesburgonyát felkarikázzuk, a zellert, a paprikát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.

2. A vajat felhevítjük egy lábosban, megpároljuk benne a vöröshagymát, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Felöntjük vízzel, sóval-borssal ízesítjük, majd felforraljuk.

3. Hozzáadjuk az édesburgonyát, valamint a zellert és kb. 5 -6 percig tovább forraljuk. Végül beletesszük a paprikát és a spenótot is, és az egészet további kb. 3 - 5 percig főzzük.

4. A levesbetéthez lereszeljük a sajtot, és egy fakanál segítségével összekeverjük a tojássárgákkal, a liszttel, a szerecsendióval és ízlés szerint sóval.

5. Ha a zöldségek megpuhultak, egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát a forrásban lévő levesbe, és addig főzzük, amíg a galuskák fel nem jönnek a leves tetejére.