Kölesfasírt vegán sajtos édesburgonya-pürével

Adagok: 2
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A kölesfasírthoz:
  • 100 g Happy Harvest köles
  • 2 ek. Castello extraszűz olívaolaj
  • 50 g lenmagpehely vagy ugyanennyi lenmag beáztatva, leszűrve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma lereszelve
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és őrölt fekete bors
  • 1 tk. Le Gusto édesnemes vagy csemege fűszerpaprika
  • A zöldségpüréhez:
  • 400 g édesburgonya
  • 50 g Violife natúr vegán tömb
  • 1 tk. Le Gusto tengeri só
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. Le Gusto édesnemes vagy csemege fűszerpaprika
  • ízlés szerint Le Gusto chilipehely

Elkészítés:

Elkészítés

1. A kölest legalább háromszor átmossuk hideg vízben, így tisztább íze és állaga lesz főzéskor. A kölesszemeket beletesszük egy edénybe, és felöntjük háromszoros vízmennyiséggel. Mérsékelt lángon, fedő alatt a forrástól számítva kb. 6-8 percig főzzük, majd félretesszük, és lefedve hagyjuk, hogy a szemek teljesen megpuhuljanak.

2. A megfőtt köleshez hozzáadjuk az olívaolajat, a lenmagot vagy lenmagpelyhet, a hagymákat és a fűszereket, majd kézzel vagy aprítógépben összedolgozzuk.

3. A masszából közepes méretű golyókat formázunk, melyeket egy szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezünk, és lekenünk olívaolajjal. A fasírtokat a 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Félidőben megforgatjuk, és átkenjük ismét egy kis zsiradékkal.)

4. Az édesburgonyát közben megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben, mérsékelt lángon kb. 8-10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és kissé hűlni hagyjuk.

5. A növényi sajtot lereszeljük, összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel, majd
összeturmixoljuk a kihűlt édesburgonyával.