Paradicsomos lencseragu rozmaringos édesburgonya-karikákkal és főtt tojással

Adagok: 2
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A lencseraguhoz:
  • 500 g Happy Harvest zöld lencse (egy teljes éjszakán át áztatott
  • 1 ek. Castello extraszűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 300 g sárgarépa felkarikázva
  • 150 g petrezselyemgyökér felkarikázva
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és őrölt fekete bors
  • 140 g Carloni sűrített paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 250 g Carloni aprított paradicsom
  • Az édesburgonyához:
  • 600 g édesburgonya
  • 4-5 ek. Castello extraszűz olívaolaj
  • 4 szál rozmaring
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és őrölt fekete bors
  • 2 darab Goldland tojás

Elkészítés:

Elkészítés

1. A lencsét előző nap beáztatjuk.

2. A raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret is. Összepirítjuk kb. 2-4 percig, majd hozzáadjuk a lencsét, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon kb. 15-20 percen keresztül főzzük, amíg megpuhul. A végén hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és fedő nélkül erősebb lángon besűrűsítjük. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és hozzákeverjük a paradicsomkockákat.

3. A lencseragu főzése mellett párhuzamosan elkészítjük az édesburgonyát is. Az édesburgonya héját alaposan megmossuk -de nem kell meghámozni-, és kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. Ügyeljünk arra, hogy nagyjából egyforma szeletek legyenek. A rozmaringágakat megmossuk, lehúzzuk a leveleket, majd a háromnegyedét finomra vágjuk, a többit meghagyjuk egészben. Összekeverjük az extraszűz olívaolajat,  a sót, a borsot és az apróra vágott rozmaringot egy kis tálban, majd ezt eloszlatjuk az édesburgonyaszeleteken. Az édesburgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és megszórjuk néhány egészben hagyott rozmaringlevéllel is. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Félidőben átforgatjuk, és ropogósra sütjük mindkét oldalát.

4. A tojásokat forró, lobogó vízben kb. 6 percig főzzük, majd kivesszük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Megpucoljuk, félbevágjuk és az 1-1 adag lencseraguval és sült édesburgonyával elrendezett tányérokra helyezzük.

TIPP: Ha a lencseraguba a végén keverjük bele a paradicsomkockákat, frissebb lesz az íze, állaga.