Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal (VEGÁN)

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 800 g megtisztított sütőtök
  • 1 nagyobb méretű sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 ml Asia kókusztej
  • Le Gusto tengeri só, őrölt fekete bors és egy kis szelet friss gyömbér
  • Happy Harvest héj nélküli tökmag
  • Violife natúr vegán tömb

Elkészítés:

Elkészítés
  1. A sütőtököt és a megtisztított sárgarépát felkockázzuk, beletesszük egy fazékba a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel együtt.
  2. Felöntjük 1,2 liter vízzel és lefedve, takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. 3. A levest összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet.
  3. Felforraljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük.
  4. A tökmagokat száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
  5. A krémlevest forrón tálaljuk, és a pirított tökmaggal vagy az apró kockákra vágott vegán tömbbel kínáljuk.