Vegán buddha-tál

Adagok: 2
Elkészítési idő: 120 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g Happy Harvest csicseriborsó
  • 180 g tofu
  • 50 g cukkini vékony csíkokra vágva
  • 1 darab palermo paprika vékony csíkokra vágva
  • 3 ek. Castello extraszűz olívaolaj
  • 150 g Sweet Valley darabolt ananászkonzerv
  • 1/2 fej lila hagyma kis kockára vágva
  • 1/2 lime vagy citrom frissen facsart leve
  • ízlés szerint Le Gusto chilipehely
  • 1 ek. Nusett kókuszzsír
  • 100 g Happy Harvest basmati rizs
  • 2 darab Nekünk érett! avokádó
  • 1- 2 csepp frissen facsart citromlé
  • 10 g Happy Harvest szezámmag
  • 100 g koktélparadicsom kettévágva
  • 100 g cékla felcsíkozva
  • 50 g Snack Fun natúr kesudió
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és őrölt fekete bors
  •  a tálaláshoz zöldfűszerek, pl. bazsalikom, snidling, petrezselyemzöld stb.

Elkészítés:

Elkészítés

1. A csicseriborsót előző nap beáztatjuk.

2. A főzés napján feldaraboljuk a tofut, két papírtörlő közé tesszük és finoman megnyomkodjuk, hogy kissé leitassuk a nedvességet. Ezután nyílást vágunk középen a szeletekre, sózzuk, borsozzuk, igény szerint chilipehellyel is megszórhatjuk, majd a közepébe néhány cukkini- és paprikaszeletet csúsztatunk. 1 ek. extraszűz olívaolajat felforrósítunk egy serpenyőben, és közepes lángon aranybarnára sütjük a tofuszeletek mindkét oldalát. A forgatásnál ügyeljünk arra, hogy a zöldségek benne maradjanak. A maradék zöldségekkel a kész tálat fogjuk majd dekorálni.

3. A lecsepegtetett csicseriborsót megfőzzük bő, sós vízben. Fedő alatt, kis lángon, a forrástól számítva kb. 1-1,5 óra alatt puhul meg. Ezután leszűrjük, 1 ek. extraszűz olívaolajjal átkeverjük és félretesszük.

4. Az ananászsalsához az ananászt kisebb kockákra vágjuk, és összekeverjük a felaprított lila hagymával, a lime vagy citrom levével, ill. a chilipehellyel, majd betesszük a hűtőszekrénybe.

5. A rizst átmossuk, lecsepegtetjük és a felhevített kókuszzsíron megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sóval ízesítjük, majd fedő alatt kb. 8-10 percig főzzük. Utána levesszük a tűzhelyről, és lefedve hagyjuk tovább párolódni.

6. Összeállítjuk a 2 tálat: a csicseriborsóból, az ananászsalsából és a rizsből 1-1 halmot a tányérokra teszünk, ráhelyezzük a grillezett tofut is. Az avokádókat kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat és felszeletelve a tányérokra tesszük, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, majd megszórjuk szezámmaggal. A fentiek szerint előkészített további zöldségeket is elrendezzük a tálakon, végül az egész közepére pirított kesudiót és zöldfűszerlevélkéket szórunk.