Világszerte egyre nagyobb szerepet kap a tudatos táplálkozás. Hazánkban is intenzíven nő azok tábora, akik kerülik a húskészítmények vagy akár az állati származékokból készült termékek fogyasztását is. Az ALDI fontosnak tartja, hogy a vegetáriánus és a vegán étrendet tartó vásárlók is megtalálják a kedvükre valót, ezért folyamatosan bővítjük az exkluzív márkáink termékcsaládját. Különféle szimbólumok és leírások, valamint az Európai Vegetáriánus Unió jóváhagyási pecsétjének feltüntetése („V” jelzés) teszi könnyebbé a tájékozódást. Ezek segítségével egy pillanat alatt láthatják a fogyasztók, hogy az állati alkotóelemek megtalálhatók-e az adott termékben.

Vegán - a legszigorúbb kategória: A vegán címkével ellátott termékek nem tartalmaznak húst, ill. semmilyen állati eredetű alkotóelemet sem, ideértve a tojást, a tejtermékeket és a mézet is.

Vegetáriánus: A vegetáriánus címkével ellátott termékek nem tartalmaznak állatok leölésével
együtt járó összetevőket, pl. halat, húst, állati zsiradékot.

Az egészségtudatos életmód részeként egyre többen választják a cukormentes, a csökkentett cukortartalmú ételeket vagy a növényi táplálkozást. A túlzott cukorbevitel túlsúlyhoz, magas vérnyomáshoz, cukorbetegséghez vezethet, de gyengíti az immunrendszert és ráncosítja, öregíti a bőrt is. Akár egészségügyi megfontolásból, akár az alakunk megőrzése végett állunk át a cukormentes
étkezésre, a kiegyensúlyozott táplálkozásra továbbra is érdemes odafigyelni.

Ha tudatosan szeretnénk étkezni, akkor sem kell lemondanunk a teljes értékű, finom ételekről. A kiegyensúlyozott táplálkozás híveként, bármilyen életmódot is követünk, az ALDI segít, hiszen gondosan és szigorú szempontok alapján válogatjuk a vegetáriánus és a vegán konyha alapanyagait, valamint a csökkentett cukortartalmú és cukormentes termékeink kínálatát is folyamatosan bővítjük.

Otthon, könnyen elkészíthető, színekben és alapanyagokban is bővelkedő fogásokkal és néhány gyakorlati tippel kívánunk hozzájárulni a gondtalan hétköznapokhoz, mind a vegán, mind a vegetáriánus és a reformkonyha követőinek.