Sajtos rakott csirke
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 5 burgonya
- 50 g MILFINA teavaj
- 3 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
- 500 ml MILFINA ESL tej 1,5%
- 100 ml MILFINA főzőtejszín 22%
- LE GUSTO só, bors
- 500 g HÚSMESTER csirkemellfilé
- 2 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
- 120 g vastagkolbász - paprikás
- 100 g MILFINA reszelt trappista sajt
- 100 g MIFLINA traunsteini füstölt sajt
Elkészítés módja
- A sajtos rakott csirke elkészítése végtelenül egyszerű. A burgonyákat egy kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk, lefedjük egy tányérral, és 10 percig mikrózzuk magas fokozaton, majd megpucoljuk, és szeletekre vágjuk.
- Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a tejszínnel.
- Folytatjuk a keverést, és közepes lángon besűrítjük a besamelt. Sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy forró serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk egy pár perc alatt.
- A tál aljára egy kevés besamelt rakunk, erre jöhet egy réteg szeletelt burgonya, majd rá egy sor karikára vágott kolbász.
- Ezután mehet rá egy réteg csirke, majd egy réteg a kétféle reszelt sajtból, és újra a besamel… és így folytatjuk a rétegezést.
- A tetejére jusson egy jó adag sajt, majd az egész mehet is 30-35 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!