Székelykáposzta
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g HÚSMESTER sertéscomb
- 800 g KOKÁRDÁS savanyított káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál LE GUSTO csemege fűszerpaprika
- 6 darab LE GUSTO babérlevél
- 1 tk LE GUSTO őrölt kömény
- 30 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 4 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
Elkészítés módja
- A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd egy serpenyőben az étolajon közepes fokozaton üvegesre pároljuk a hagymákat.
- Amíg a hagyma sül, feldaraboljuk a sertéscombot 1x1 cm nagyságú kockákra és a megdinsztelt hagymához adjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, valamint ízlés szerint megszórjuk fűszerköménnyel is.
- Amikor a hús minden oldala kifehéredett, rászórjuk a pirospaprikát, majd alaposan elkeverjük.
- A savanyú káposztát mossuk át 2-3 alkalommal, majd tegyük a lábasba a hús mellé. Forgassuk össze, és öntsük fel vízzel úgy, hogy éppen ellepje a káposztát. Adjuk hozzá a babérleveleket, majd fedő alatt 30-40 perc alatt főzzük puhára a húst.
- A kész székelykáposztát pár kanál Kokárdás tejföllel tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!