A legtöbb grillmesternél bárányhús valószínűleg nem túl gyakran kerül a rácsra – pedig ez a húsféle igazi csemege, grillezve pedig valóságos ünnepi lakoma! A bárány grillezésére vonatkozó útmutatónk segítségével egészen biztosan nem éri majd csalódás.

A helyes választás
A bárány esetén rendkívül fontos a megfelelő hús kiválasztása. Minél fiatalabb állattól származik a hús, annál jobb – mivel olyankor még nincs erős zamata, viszont különösen omlós. A grillezésnél a húsnak belül enyhén rózsaszínűnek kell maradnia.

A bárány pácolása
A bárányhúshoz a friss pácok illenek a legjobban. Íme egy klasszikus mentás pác: ehhez friss mentalevelekre, olívaolajra, fokhagymára és citromra lesz szüksége. Ha valami pikánsabbra vágyik, az olívaolajból, chiliből és mézből készített édes-csípős pác is jól harmonizál a báránnyal.

Só és zsír
Grillezés előtt enyhén sózza meg a bárányt, a zsírt pedig ne távolítsa el róla – a bárányhúsnak ez adja a zamatát!

Natúr íz
A bárányhúsra nem kell feltétlenül sok pácot vagy fűszert tennünk ahhoz, hogy finom legyen. Egy csipet tengeri sóval és némi válogatott zöldfűszerrel is csodás sültünk lehet!

Forró és hideg
Hogy a bárányhús kellően ropogós legyen, alakítson ki egy forró és egy hidegebb zónát a grillen! Így tökéletesen át lehet sütni a húst.