Akár köretként, akár főételként, a grillrácson sem kell lemondanunk a friss és ropogós zöldségekről. Épp ellenkezőleg: a paprika, kukorica, paradicsom, gomba, vagy fóliában sült burgonya teszi igazán teljessé a grill-élményt. Tippjeink és ötleteink a zöldségek elkészítéséhez is segítséget nyújtanak.

A zöldségek beolajozása
Grillezés előtt olajozza be a zöldségeket, hogy ne száradjanak ki, ne égjenek el. Lehetőség szerint helyezze őket alumínium tálcákra vagy tekerje be őket alufóliával, így kíméletesen sülnek át.

A megfelelő hely
A grillsütőn a zöldséget inkább a szélén kell elhelyezni, ahol nem olyan magas a hőmérséklet, és nem tud olyan gyorsan elégni.

El ne égesse!
Ahogy a húsoknak, úgy a különféle zöldségeknek is eltérő a sütési idejük. A kukoricának és a burgonyának például hosszabb időre van szüksége, amíg elkészül, a cukkini viszonylag hamar kész. A fóliában sült burgonyát alufóliába tekerve egyszerűen csak helyezze a parázsba, hogy gyorsabban átsüljön!

Grillnyárs vagy grillkosár
Nyársra tűzdelve vagy grillkosárba helyezve az olyan apróbb zöldségdarabok sem esnek le a grillrácson keresztül, mint a gomba.

A méret számít
Tartsa szem előtt: minél vékonyabbra szeletelték a zöldséget, annál gyorsabban átsül. Szerencsés, ha a vastagabb zöldségeket valamivel kisebbre, vékonyabbra szeleteljük!

Csomagoljon!
Hogy ne kelljen állandóan a zöldségekre figyelnie, süsse meg őket több csomagban! Így biztosan nem ég el semmi, és a vastagabb zöldségek is időben elkészülnek. Egyszerűen szeletelje fel a zöldségeket, és alufóliába helyezve készítsen belőlük csomagot!

Figyelem: a nyílás felfelé álljon, mivel a zöldségek levet eresztenek, és ez egyébként a parázsra csepeghetne!