Brokkolifrittata

Ebben a verzióban nincs tej, helyette olvasztott vaj és jó sok brokkoli. Reggelire megnyugtató, hogy rengeteg zöldséggel indítjuk a napot, ugyanis eléggé dominál a brokkoli ebben a receptben. Ja, és teljesen gluténmentes!

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 fej brokkoli
  • 6 darab Goldland tojás
  • 20 g Cucina Nobile Grana Padano
  • Le Gusto só, bors
  • Le Gusto szerecsendió
  • 20 g olvasztott Milfina vaj
  • 1 kis piros chili
  • 2 ek Castello olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A tálaláshoz:
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • Cucina Nobile Grana Padano

Ebben a verzióban nincs tej, helyette olvasztott vaj és jó sok brokkoli. Reggelire megnyugtató, hogy rengeteg zöldséggel indítjuk a napot, ugyanis eléggé dominál a brokkoli ebben a receptben. Ja, és teljesen gluténmentes!

Elkészítés:

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is kisebb darabokra vágjuk (úgy, hogy előtte levágjuk a fás részt) és lobogó, sós vízbe dobjuk kb. 3 percre. Ezután leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és késsel apróra vágjuk.
A tojásokat egy nagy tálba törjük, összekeverjük a reszelt parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, és hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
Egy sütőben is használható serpenyőben, az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt chilit. A felét kiszedjuk, a maradékra pedig rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, rádobjuk a brokkolit. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és ha az egész egy picit lepirult, ráöntjük a tojásos keveréket. 2-3 percig lassú tűzön kevergetés nélkül sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje össze nem áll. Ha már megszilárdult, kivesszük, megszórjuk a félretett chilivel, apróra vágott bazsalikommal és reszelt parmezánnal. Szeletekre vágva tálaljuk.