Csokis zabkása karamellizált banánnal

A zabkásában az a szuper, hogy rengeteg féle módon variálható, ráadásul gyorsan összedobható reggelire és még egészséges is. Rakhatunk bele friss vagy aszalt gyümölcsöket, magokat, csokit, nagyjából bármit, ami szimpatikus!

Adagok: 2
Elkészítési idő: 25 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A zabkásához:
  • 2 darab Natur Aktiv bio banán
  • 180 g Happy Harvest zabpehely
  • 1 nagy ek Bella kakaópor
  • 100 ml víz
  • 100 ml Milfina tej
  • 3 ek Grandessa virágméz
  • A karamellizált banánhoz:
  • 1 darab Natur Aktiv bio banán
  • 2 ek cukor
  • A tetejére:
  • egy marék Happy Harvest magkeverék
  • Choceur csokoládé (apró darabkákra törve)

A zabkásában az a szuper, hogy rengeteg féle módon variálható, ráadásul gyorsan összedobható reggelire és még egészséges is. Rakhatunk bele friss vagy aszalt gyümölcsöket, magokat, csokit, nagyjából bármit, ami szimpatikus!

Elkészítés:

Elkészítés

A zabkásához a banánokat egy villával pépesre törjük és egy lábasba rakjuk. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a kakaóport, a vizet, a tejet és a mézet. Az egészet közepes lángon elkezdjük összemelegíteni és kb. 8-10 percig főzzük. A magvakat kicsit összevágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk. A karamellizált banánhoz a banánt hosszában 3-4 felé vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a cukrot és elkezdjük karamellizálni. Amikor megolvadt, belerakjuk a banánszeleteket és 1-2 percig karamellizáljuk mindkét oldalukat. A zabkását a banánnal és a pirított magokkal együtt tálaljuk.