Előre elkészíthető zabkása

Ez a zabkása azért szuper, mert előző este összekészíthetjük, és másnap már semmi más dolgunk nincs, mint megenni reggelire. 
 

Adagok: 2
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A zabkásához:
  • 6 ek. Happy Harvest zabpehely
  • 400 ml Kokárdás tej
  • 2 ek Grandessa virágméz
  • 2 késhegynyi Le Gusto fahéj
  • A tetejére:
  • 100 g Milfina félzsíros tehéntúró
  • 3 ek görög joghurt
  • 1 tk Bella vaníliás cukor
  • 2 ek Grandessa virágméz
  • 1 marék Sweet Valley mazsola
  • 1 őszibarack
  • 1 marék málna
  • 1 marék áfonya
  • 1 ek Snack Fun pisztácia

Ez a zabkása azért szuper, mert előző este összekészíthetjük, és másnap már semmi más dolgunk nincs, mint megenni reggelire. 
 

Elkészítés:

Elkészítés

A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe, hozzákeverjük a mézet (ha növényi tejjel készítjük, akkor még ez is elhagyható, mert pl. a rizstej elég édes hozzá) és a fahéjat, és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük állni. A túrót összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral, a mézzel és a mazsolával. Amikor tálaljuk, a zabkására kanalazunk a joghurtos túrókrémből, rátesszük a gyümölcsöket, és megszórjuk a durvára vágott pisztáciával (vagy bármilyen olajos maggal).