Epres mangós chia puding

Néha-néha reggelt kezdjük ezzel a chia pudinggal. Az a jó, hogy előtte nap este is elkészíthető és mégis ugyanolyan finom, mintha frissen készült volna.

Adagok: 2
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 ml Asia kókusztej
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek porcukor
  • 100 g Happy Harvest chia mag
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 2 db érett mangó
  • 100 ml víz
  • 500 g eper
  • 4 ek cukor
  • 1 Natur Aktiv bio citrom facsart leve
  • 1 ek aprított Snack Fun pisztácia

Néha-néha reggelt kezdjük ezzel a chia pudinggal. Az a jó, hogy előtte nap este is elkészíthető és mégis ugyanolyan finom, mintha frissen készült volna.

Elkészítés:

Elkészítés

A chia magot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kókusztejet egy lábosban összekeverjük, felforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, ameddig a chia mag meg nem dagad. Szobahőmérsékletűre hűtjük. 
A mangót felkockázzuk, egy keveset félrerakunk a díszítéshez. A vízzel, 2 evőkanál cukorral és fél citrom levével felforraljuk, majd puhára főzzük. Egy botmixerrel lepürésítjük.
Az epret szintén felkockázva, 2 evőkanál cukorral és fél citrom levével felforraljuk, majd puhára főzzük és leturmixoljuk. Egy szűrőn átpasszírozzuk.
A chia pudingot rétegezve a gyümölcspürékkel tálaljuk, majd megszórjuk aprított pisztáciával és a maradék mangóval.