Kakaós gofri tejszínes tejfölhabbal

Ki ne szeretné a gofrit? Na ugye, szinte mindenki imádja. Mindegy, hogy önmagában, lekvárral, vagy csak egy nagy adag tejszínhabbal esszük, szuper reggeli, és gyorsabban is kész van, mint a klasszik palacsinta. 

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 csomag Bella sütőpor
  • 370 g Aranykalász búzafinomliszt
  • 30 g Bella kakaópor
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 120 g cukor
  • 100 g Milfina teavaj
  • 3 db Natur Aktiv bio tojás
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 500 ml Kokárdás tej
  • A tejfölhabhoz:
  • 200 ml hideg Kokárdás féltartós habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 10 g Bella vanillincukor
  • 1 mk Le Gusto fahéj
  • 100 g Milfina tejföl
  • 1/2 Natur Aktiv Bio citrom héja
  • Bella kakaópor

Ki ne szeretné a gofrit? Na ugye, szinte mindenki imádja. Mindegy, hogy önmagában, lekvárral, vagy csak egy nagy adag tejszínhabbal esszük, szuper reggeli, és gyorsabban is kész van, mint a klasszik palacsinta. 

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőport, a lisztet, a kakaóport és a sót összekeverjük. A cukrot kikeverjük a puha vajjal, mehet hozzá a vaníliás cukor, a tojások, majd a tej és a sütőporos liszt is. Csomómentesre keverjük a tésztát, 1-1 nagyobb evőkanállal rakunk belőle a felmelegített, enyhén kiolajozott gofrisütő mélyedéseibe, és pár perc alatt aranybarnára sütjük a gofrikat, majd rácson hagyjuk kihűlni. 
A hideg tejszínt habbá verjük, majd amikor már stabilabb az állaga, belekeverjük a por- és vaníliás cukrot, valamint a fahéjat. A tejfölt elkeverjük a citromhéjjal, majd a tejszínhabhoz forgatjuk, és ezzel, illetve kevés kakaóporral tálaljuk a gofrikat.