Kakaós kiflik

Reggelire nincs is jobb, mint egy puha, friss péksüti. Ezt a kiflit megkenhetjük vajjal és lekvárral, de pont annyira édes, hogy önmagában is nagyon tuti napindító lesz. Csinálhatunk egyből dupla adagot, és párat bedobhatunk a fagyasztóba ;)

Adagok: 8
Elkészítési idő: 160 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A világos tésztához:
  • 175 g Aranykalász finomliszt
  • 90 ml meleg Kokárdás UHT Tej
  • 4 g szárított élesztő
  • 35 g Happy Harvest nádcukor
  • 1/2 darab Goldland tojás
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 20 g puha Milfina teavaj
  • A kakaós tésztához:
  • 165 g Aranykalász finomliszt
  • 10 g Bella zsírszegény kakaópor
  • 90 ml Kokárdás UHT Tej
  • 4 g szárított élesztő
  • 35 g Happy Harvest nádcukor
  • 1/2 darab Goldland tojás
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 20 g Milfina teavaj
  • A kenéshez:
  • kevés Kokárdás UHT Tej

Reggelire nincs is jobb, mint egy puha, friss péksüti. Ezt a kiflit megkenhetjük vajjal és lekvárral, de pont annyira édes, hogy önmagában is nagyon tuti napindító lesz. Csinálhatunk egyből dupla adagot, és párat bedobhatunk a fagyasztóba ;)

Elkészítés:

Elkészítés

A világos tésztához a lisztet egy tálba mérjük. A tejben elkeverjük az élesztőt, a liszthez öntjük, majd mehet bele a cukor, a tojás és a só is. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor összeállt, beledolgozzuk a vajat és bedagasztjuk. Cipóvá formázzuk, és 1 órát kelesztjük. A kakaós résznél először a liszttel összekeverjük a kakaóport, majd ugyanúgy folytatjuk a műveletet, ahogy a világos tésztánál. 

Mikor megkeltek a tészták, mindkettőt kb. 25-30 cm-es kör alakúra nyújtjuk, egymásra fektetjük, 8 cikkre vágjuk, és feltekerjük őket kifli alakúra. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és 1 órát kelesztjük. 

Mikor megkeltek, átkenjük őket kevés tejjel, és 175 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük őket.