Krémtúró

Anno még csak a sima vaníliás és a vaníliás-mazsolás krémtúró létezett, ellenben a mai kb. 25 féle variációval. Ha Önök szerint is a kiindulási alap volt a legfinomabb, akkor készítsék el ezt a krémes, vaníliás verziót.

Adagok: 2
Elkészítési idő: 25 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 3 darab Goldland tojássárgája
  • 300 ml Kokárdás UHT Tej
  • 70 g Happy Harvest nádcukor
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 1 ek Aranykalász finomliszt
  • 1/2 db vaníliarúd
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 1 marék Sweet Valley mazsola
  • 1 darab Natur Aktiv Bio citrom reszelt héja

Anno még csak a sima vaníliás és a vaníliás-mazsolás krémtúró létezett, ellenben a mai kb. 25 féle variációval. Ha Önök szerint is a kiindulási alap volt a legfinomabb, akkor készítsék el ezt a krémes, vaníliás verziót.

Elkészítés:

Elkészítés

A tojássárgájákat, tejet, cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, sót és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint magát a rudat is, folyamatos kevergetés mellett, puding sűrűségűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A mazsolát beáztatjuk kevés vízbe vagy ha szeretnénk akár rumba is. A reszelt citromhéjat és a túrót aprítógépben krémesre zúzzuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingalapot is (a vaníliarúd nélkül), végül belekeverjük a beáztatott mazsolát és poharakba kanalazzuk a krémet.