Málnás granolás reggeli pohárkrém

Ezt a granolareceptet önmagában is használhatják, mert elég tuti. Itt most a reggeli, napindító pohárkrém egyik elemét alkotja, egy jó adag vaníliás mascarponekrémmel és egy fanyarabb málnaszósszal. 

Adagok: 3
Elkészítési idő: 35 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A málnaszószhoz:
  • 400 g Sweet Valley fagyasztott málna
  • 40 g porcukor
  • A mascarponekrémhez:
  • 500 g Milfina mascarpone
  • 200 ml Milfina főzőtejszín
  • 50 g porcukor
  • 10 g Bella vanillincukor
  • A granolához:
  • 200 g Happy Harvest zabpehely
  • 100 g törökmogyoró
  • 50 g Happy Harvest héj nélküli tökmag
  • 50 g Happy Harvest natúr pekándió
  • 1 tk Le Gusto fahéj
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 125 ml kókuszolaj
  • 125 ml Grandessa virágméz
  • 150 g Sweet Valley aszalt gyümölcs vegyesen

Ezt a granolareceptet önmagában is használhatják, mert elég tuti. Itt most a reggeli, napindító pohárkrém egyik elemét alkotja, egy jó adag vaníliás mascarponekrémmel és egy fanyarabb málnaszósszal. 

Elkészítés:

Elkészítés

A málnaszószhoz összeforraljuk a málnát a porcukorral kb. 5-6 perc alatt. A krém hozzávalóit habosra keverjük. 
A zabpelyhet, a magokat és a fűszereket összekeverjük. A kókuszolajat és mézet összemelegítjük, leöntjük vele a száraz keveréket és jól átkeverjük, majd sütőpapírral borított tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, időnként átkevergetve (hogy mindenhol piruljon), kb. 15-20 percig pirítjuk. Ha elkészült, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt gyümölcsöket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Poharakba rétegezzük a granolát, a krémet és a málnaszószt.