Mangós-kókuszos tejberizs

Önök is nagy tejbegríz- és tejberizs rajongók? A gyerekkorból többnyire megmarad kedvencnek mindkét verzió, de idővel már nem csak a jól bevált kakaó-fahéj kombóval turbózhatjuk fel őket. Az egyik legszuperebb változat ez a nagyon kókuszos, nagyon mangós

Adagok: 4
Elkészítési idő: 25 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 170 g Happy Harvest hosszúszemű rizs
  • 200 ml víz
  • 600 ml Kokárdás UHT Tej
  • fél vaníliarúd
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 70 g Happy Harvest nádcukor
  • 80 g Happy Harvest kókuszreszelék
  • 60 g Milfina teavaj
  • 1 darab mangó

Önök is nagy tejbegríz- és tejberizs rajongók? A gyerekkorból többnyire megmarad kedvencnek mindkét verzió, de idővel már nem csak a jól bevált kakaó-fahéj kombóval turbózhatjuk fel őket. Az egyik legszuperebb változat ez a nagyon kókuszos, nagyon mangós

Elkészítés:

Elkészítés

A rizst a vízzel együtt összefőzzük, majd mikor magába szívta, felöntjük a tej felével, belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a megmaradt rudat is. Mehet bele a só, a cukor, a kókuszreszelék és a vaj is. Alacsony lángon, időnként átkevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és ha ezt is magába szívta, gyakorlatilag kész is a tejberizsünk. Két dolog maradt hátra: egyrészt kihorgásszuk belőle a vaníliarudat, másrészt kb. a mangónk felét apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a rizsbe. Tálakba adagoljuk és mangószeletekkel tálaljuk.