Mézes kukoricakenyér barackkal

Ez a kukoricakenyér uzsonnának, reggelinek és snacknek is simán megállja a helyét! Tegyünk rá vajat, lekvárt, mogyorókrémet, vagy egy pohár hideg tejjel is tökéletes lesz!

Adagok: 1
Elkészítési idő: 1 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • egy közepes kenyérsütő formához:
  • 230 ml Milfina tej
  • 50 g barna cukor
  • 120 g kukoricadara
  • 120 g Aranykalász búzafinomliszt
  • 2 tk Bella sütőpor
  • 2 csipet Le Gusto só
  • 2 ek Grandessa virágméz
  • 1 darab Natur Aktiv bio tojás
  • 80 g Nusett kókuszzsír
  • 2 darab nektarin

Ez a kukoricakenyér uzsonnának, reggelinek és snacknek is simán megállja a helyét! Tegyünk rá vajat, lekvárt, mogyorókrémet, vagy egy pohár hideg tejjel is tökéletes lesz!

Elkészítés:

Elkészítés

A tejet felmelegítjük a barna cukorral, és ráöntjük a kukoricadarára, majd legalább negyedórát állni hagyjuk. A liszthez adjuk a sütőport és a sót, majd mindent összekeverünk egy nagy tálban.

A tepsi aljára tesszük a felcikkezett nektarinokat, és ráöntjük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, ha égne a teteje, lefedjük, és további 20 percet sütjük. Szúrópróbával ellenőrizzük, hogy rendesen átsült-e.