Pesztós-pulykás grillszendvics

Ha nem szeretne sokat gondolkozni a grill ételen, és akár előző nap elkészíteni a nagy részét, akkor bátran próbálja ki ezt a grill szendvicset! A húst és a pesztót is megcsinálhatja előre, az összeállítás és sütés pedig csak néhány percet vesz igénybe!

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 300 g Húsmester pulykamellfilé
  • Le Gusto só, bors
  • 1 tk Le Gusto fokhagyma granulátum
  • 1 ek Osana napraforgó-étolaj
  • A pesztóhoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék bazsalikom
  • 1 nagy marék bébispenót
  • 60 g Cucina Nobile Parmigiano Reggiano gyalult olasz kemény sajt
  • 80 ml Bellasan olívaolaj
  • 80 g Cucina Nobile szárított paradicsom
  • Az összeállításhoz:
  • 200 g Carloni mozzarella
  • 8 szelet Aranykalász teljes kiörlésű, szeletelt toastkenyér
  • Osana napraforgó-étolaj

Ha nem szeretne sokat gondolkozni a grill ételen, és akár előző nap elkészíteni a nagy részét, akkor bátran próbálja ki ezt a grill szendvicset! A húst és a pesztót is megcsinálhatja előre, az összeállítás és sütés pedig csak néhány percet vesz igénybe!

Elkészítés:

Elkészítés

A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral. Az olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük a hússzeleteknek, majd kb. ujjnyi csíkokra vágjuk. A pesztó hozzávalóit aprítógépben összezúzzuk. Minden szelet kenyér egyik oldalát megkenjük a pesztóval, rátépkedjük a mozzarellát, és minden második kenyérre teszünk a húsból is. Összeborítjuk a két szelet kenyeret, és grillen, vagy pár csepp olajon grillserpenyőben megsütjük a szendvicseket.