Répachips sütve-szárítva

Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet ez a recept, pedig nagyon nem az. Céklából vagy fehérrépából is elkészíthetjük, de talán a legjobb, ha vegyesen sütjük mindháromból.

Adagok: 4
Elkészítési idő: 2 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 szál Natur Aktiv bio sárgarépa (nagy)
  • 500 ml Osana napraforgó-étolaj
  • 0,5 tk Le Gusto kömény
  • 1 tk Le Gusto só
  • 0,5 tk Le Gusto daráltpaprika
  • 0,5 tk Le Gusto fokhagyma granulátum

Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet ez a recept, pedig nagyon nem az. Céklából vagy fehérrépából is elkészíthetjük, de talán a legjobb, ha vegyesen sütjük mindháromból.

Elkészítés:

Elkészítés

A sárgarépát gyalun a legvékonyabbra (1,5 mm) állítva kicsit srégen legyaluljuk, majd amennyire tudjuk, papírtörlővel leszárítjuk. Az olajat 150 fokra melegítjük, és 5-6 perc alatt maréknyi adagokat sütünk benne a répából. (Nagyon vigyázzunk, mert a répa nedvességtartalma miatt kifuthat az olaj). A sült répákat törlőpapírra szedjük, és leitatjuk róla az olajat.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsire szedjük a répákat, és 90 fokra előmelegített sütőben 1 órán át szárítjuk tovább, így érjük el, hogy a csipsz sokáig ropogós maradjon. Amíg szárad, összekeverjük a fűszereket, és még melegen rászórjuk a kiszárított répára, hogy jobban átjárja az íz.