Répás-cheddar crackers

Ez a kis kekszféleség tökéletes nasi a gyerekeknek a suliba, de akár a felnőtteknek is kiváló választás egy kávé vagy tea mellé.

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 szál Natur Aktiv bio sárgarépa
  • 150 g cheddar sajt
  • 200 g Natur Aktiv teljes kiőrlésű bio búzaliszt
  • 40 g Happy Harvest zabpehely
  • 1 tk Bella sütőpor
  • 2 tk Le Gusto só
  • 60 g Nusett kókuszzsír
  • 2 ek víz
  • A mártogatóshoz:
  • 1 db Iss Reif Nekünk Érett avokádó
  • 2 csipet mediterrán fűszer
  • 2 ek Osana napraforgó-étolaj
  • 0,5 db Natur Aktiv bio citrom leve
  • 1 tk Grandessa virágméz

Ez a kis kekszféleség tökéletes nasi a gyerekeknek a suliba, de akár a felnőtteknek is kiváló választás egy kávé vagy tea mellé.

Elkészítés:

Elkészítés

A sárgarépát és a sajtot lereszeljük, és egy robotgépben a többi összetevővel összedolgozzuk. Ha morzsálódó állagot kapunk, kevés víz hozzáadásával egyneműsítjük a masszát. Ha már gyúrható, kihajtunk egy jókora darab frissentartó fóliát, és hosszú rudat formázunk rá a tésztából. Szorosan feltekerjük, és a hűtőszekrénybe tesszük, hogy vágható állagú legyen.

Sütőpapírral bélelt tepsire keksz vastagságú szeleteket vágunk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Minél sötétebbre pirulnak, annál ropogósabb lesz a végeredmény. A mártogatóshoz az avokádót kikanalazzuk a héjából, és összeturmixoljuk a többi összetevővel.