Tejbegríz

Az az édesség, amit megúszós desszertként, gyorsan összedob az ember. Nagy eséllyel mindig máshogy sikerül, vagy sűrűbb vagy hígabb lesz, mert találomra kerül bele a gríz a tejbe. Mi most szépen kiméregettük a mennyiségeket a tökéletes tejbegrízhez.

Adagok: 4
Elkészítési idő: 15 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 l Kokárdás UHT Tej
  • 120 g Aranykalász étkezési búzadara
  • 80 g cukor
  • 50 g Bella vanillincukor
  • 25 g Milfina teavaj
  • A szóráshoz:
  • Happy Harvest Fairtrade nádcukor
  • Bella zsírszegény kakaópor

Az az édesség, amit megúszós desszertként, gyorsan összedob az ember. Nagy eséllyel mindig máshogy sikerül, vagy sűrűbb vagy hígabb lesz, mert találomra kerül bele a gríz a tejbe. Mi most szépen kiméregettük a mennyiségeket a tökéletes tejbegrízhez.

Elkészítés:

Elkészítés

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és vaníliás cukrot és beledobjuk a vajat is, majd folyamatosan keverve, besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is sűrűsödik a tejbegríz. Mikor szépen megszívták magukat a daraszemek, kimerjük a tejbegrízt 3-4 tálba, megszórjuk cukorral, és tetszőlegesen fahéjjal vagy kakaóporral.