Zabpalacsinta-bundás alma

Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet! Tartja a régi közmondás. Pláne akkor nem, ha az a palacsinta teljes kiőrlésű lisztből készül, még almaszeletek is kerülnek bele, és elronthatatlanul egyszerű elkészíteni!

Adagok: 2
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 db Natur Aktiv bio alma
  • 1 tk Le Gusto őrölt fahéj
  • 2 ek Mühlengold étkezési keményítő
  • A palacsintabundához:
  • 1 ek Grandessa virágméz
  • 2 ek Natur Aktiv bio gabonapehely
  • 6 ek Natur Aktiv Bio teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db bio tojás
  • 100 ml Milfina UHT tej
  • 100 g Nusett kókuszzsír
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet! Tartja a régi közmondás. Pláne akkor nem, ha az a palacsinta teljes kiőrlésű lisztből készül, még almaszeletek is kerülnek bele, és elronthatatlanul egyszerű elkészíteni!

Elkészítés:

Elkészítés

Az almákat kb. 0,5 cm-es szeletekre karikázzuk, megszórjuk fahéjjal, és keményítőbe forgatjuk őket, majd a felesleget leütögetjük róluk.
A palacsintamasszához a mézet, a gabonapehely-keveréket, a lisztet, a tojássárgáját és a tejet alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét habosra verjük, majd ez is mehet a masszához. A tojásos keverékbe mártjuk az almaszeleteket, majd a vajat/kókuszzsírt egy serpenyőben felhevítjük, és megsütjük benne az almaszeletek mindkét oldalát. Porcukorral megszórva tálaljuk.