Inspirációk a kerti dekoráláshoz

Szeretne kertjének egyedi jegyeket kölcsönözni vagy különleges hangulatot teremteni? Dekorációs lehetőségek és különféle kiegészítők végtelen sokasága létezik az Ön egyedi kertjének kialakításához. Fémből, fából vagy kőből készült kerti dekorációkat készen lehet vásárolni, sok ötletet azonban saját magunk is egészen egyszerűen megvalósíthatunk egy kis barkácsolással.

Hagyja magát a természet által inspirálni, gyűjtsön szép köveket, ágakat, mohákat vagy csigaházakat, és kombinálja ezeket olyan készen vásárolt elemekkel, mint a felfuttató rácsok, lámpások, szobrok vagy kőfigurák! A kiegészítők megvásárlásakor ügyeljen a jó minőségre, hogy sokáig élvezhesse a szép látványt. Különös vonzerővel bírnak az olyan tárgyak, amelyek a szépséget a hasznossággal ötvözik, mint például a madáritatók, szép öntözőkannák vagy rovarhotelek.

ALDI Tipp: Romantika üvegben:

Egy üres befőttes üveget szorosan tekerjünk körbe az üveg nyaka mentén hánccsal vagy spárgával, kössünk rá egy hosszabb madzagot két, egymással szemközti ponton, az így keletkező hurok segítségével akasszuk fel az üveget, és helyezzünk bele teamécsest: így teremthetünk még hangulatosabb estéket.

ALDI Tipp: Virágzó csizma:

Különleges virágcserepeket készíthetünk, ha a régi gumicsizmákat vagy gumipapucsokat felszegezzük egy fából készült falra, megtöltjük földdel (a talpába lyukat kell vágni vízelvezetőnek!), majd virágokat ültetünk bele.

ALDI Tipp: Kövekből műalkotás:

A gyerekek a ház körül talált megtisztított, száraz kövekből színes lakkfestékkel és némi szülői segítséggel kreatív műalkotásokat készíthetnek, és feldíszíthetik velük a virágágyást.