Kevés hely, sok zöldnövény...

A modern „városi kertészkedés“ egyre népszerűbbé válik. A városok nyilvános területeket biztosítanak növényültetés céljából az ott lakók számára, és rengeteg erkélyen virágzanak és sarjadnak növények. Nem kell kertészet a saját paradicsom szüreteléséhez, vagy villa ahhoz, hogy az ablakunkból zöldbe tekinthessünk ki. A növekedést megfigyelni vagy saját, lédús gyümölcsöket szüretelni öröm. A jövő „balkonkertészeinek“ azonban néhány dolgot figyelembe kell venniük.

Egy rakás kerti öröm

Nincs hely cserepek vagy dézsák számára a kicsi erkélyen? Akkor szárnyalásra fel: helyezzen egymásra egy rakáson régi faládákat, rögzítse őket dróttal, és ültesse be őket! Meghagyhatja a ládákat természetes formában, vagy egyedileg lefestheti / beragaszthatja őket, a döntés az Öné. Egy felállított raklapot pedig egyszerűen átváltoztathat „függőleges“ kertté.

Mini konyhakert

Körülbelül 1 m2 hely elegendő egy magaságyás (vagy növényasztal) számára az erkélyen (ügyeljen a súlyra és a statikára!). A magas és alacsony növésű, valamint az eltérő virágzási- és érési idővel rendelkező növények okos összeválogatásával csodálatos változatosságot tud teremteni. Ilyen célra kiváló például a paradicsom, sárgarépa, retek, hagyma, póréhagyma, tépő- vagy fejes saláta, zöldborsó, különféle zöldfűszerek, eper és még sok minden más.


Mielőtt nekifogna
 

  • Engedélyezi a házkezelőség az erkélyek beültetését?
  • Vegye figyelembe a tájolást!
  • Némely növény eltűri a közvetlen napsütést, míg mások sok árnyékot igényelnek. Összeillenek-e a kívánt növények?
  • Az évelő, fagyra érzékeny növényeknek szükségük van áttelelési lehetőségre – van Önnek helye ilyen célra?

Túl kicsi a kertfelület?

Optikai tágasságot fény, világos színek és tükrök segítségével tud létrehozni. Használjon virágteraszokat, függő cserepeket vagy növényfuttató rácsokat a magasság kiemelésére.

A sarok mint fénypont

A kert egy jelentéktelen, elhanyagolt sarka is vonzani fogja a tekinteteket, ha kaviccsal vagy dekorkövekkel egymásba fonódó ösvényeket vezet hozzá. Még egy ötlet: változtassa át sziklakertté alpesi növényekkel! Helyezzen el különböző méretű cserepeket feltűnő növényekkel, vagy állítson fel egy kicsi, vidám színű lugast! Gyűjtsön inspirációt a kert katalógusunkban található termékek segítségével!