A grillezést és az ételek elfogyasztását követően van még egy fontos dolgunk: a grillsütő tisztítása, hogy a következő parti is jól sikerülhessen!

Megkönnyítjük a grillsütő tisztítását!

Grillezés után, a következő grillezés előtt

Tisztítsa meg grillsütőjét rövid idővel a sütés után! Minél tovább hagyja száradni a rácson a maradványokat, annál nehezebb lesz a tisztítás, és annál csúnyább látvány lesz a grillsütő.

Ne feledkezzen meg a beolajozásról!

Begyújtás előtt kenje be a rácsot napraforgó- vagy repceolajjal, esetleg zsírral, így kevesebb étel fog odaragadni!

A helyes tisztítóeszköz

A nemesacélból készült grilltisztító kefék kiválóan alkalmasak tisztításra, csakúgy, mint a hagyományos szivacsok, zsíroldók és sütőtisztítók. Tippünk: tisztítsa le a rács rúdjait összegyűrt alufóliával!

A forróság teszi!

A grillezést követően fektessen a rács felületére alufóliát: ez összegyűjti a hőt és a nedvességet, és egyszerűen elégeti a maradékokat. Ezután tisztítsa meg a rácsot egy olajozott papírkendővel! A gázgrillek esetén a sütést követően még egyszer adjon teljes gázt – így leégnek a durvább maradékok a grillsütőről.

A nedvesség segít!

A kihűlt grillrácsot egyszerűen helyezze éjszakára a nedves fűbe, vagy tekerje körbe nedves újságpapírral! Amennyiben az erkélyen grillezett, a nedves papírba csavart grillrácsot egy nagy műanyag zacskóba teheti – így nem lesz piszkos az erkély. A nedvesség felpuhítja a rácson lévő szennyeződéseket, így könnyebben eltávolíthatók.