Currys-chilis húsgolyók zöldséges enchiladas lepénnyel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 90 Perc Előkészítési idő: 80 perc, Sütési idő: 10 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A húsgolyókhoz:
  • 1 fej hagyma
  • 1 chilipaprika
  • kevés petrezselyem
  • 2 Azon melegében császárzsemle
  • 125 ml Milfina hosszan friss tej
  • 500 g Húsmester darált hús, vegyes
  • 2 Natur Aktiv bio tojás
  • 2 ek. Aranykalász búzaliszt
  • 3 ek. Aranykalász zsemlemorzsa
  • Le Gusto só
  • kevés curry
  • Lomee mustár
  • Az enchiladas lepényhez:
  • 250 g Aranykalász búzaliszt
  • 2 ek. Kokárdás háromnegyed zsíros vaj
  • 80 ml víz
  • 1/2 cs. paprika-mix
  • 1 cukkíni
  • 1 fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • Le Gusto só
  • 15 ml zöld citrom leve
  • 3 ek. Carloni paradicsompüré
  • 2 ek. Kokárdás tejföl
  • 100 g Milfina reszelt trappista sajt

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymát, fokhagymát, chilit és petrezselymet finomra aprítjuk. A zsemléket nagyobb kockákra vágjuk, langyos tejbe beáztatjuk. A darálthúst, tojásokat, mustárt, lisztet, kinyomkodott zsemlekockákat és a fűszereket alaposan összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük.

Ezután kb. 30–40 g nagyságú golyókat formázunk. 3-3 golyót fa nyársra húzunk, óvatosan meggrillezzük.

Az enchiladas lepényhez a lisztből, vajból, sóból és vízből tésztát gyúrunk, vékony, kerek lepényeket nyújtunk belőle, majd serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük őket.

A paprikát, cukkínit, hagymát, paradicsomot csíkokra vágjuk, egy serpenyőben erős tűzön megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, a zöld citrom levével felöntjük. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét, a tejfölt és a reszelt sajtot. A még meleg zöldségeket a lepényekbe töltjük, feltekerjük, és a grillsütőn megpirítjuk őket.