Paella grillezett óriásgarnélával

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1/2 g sáfrány
  • 250 g rizs
  • 1 fej hagyma (finomra aprítva)
  • 1/2 - 1/2 piros, sárga és zöld paprika (apróra vágva)
  • kevés Castello extra szűz olívaolaj
  • 100 g Gartengold zöldborsó
  • 1 evőkanál currypor
  • 16 db Almare Seafood garnélarák (natúr)
  • 1 gerezd fokhagyma (finomra aprítva)
  • fél citrom reszelt héja
  • Le Gusto só és bors

Elkészítés:

Elkészítés

A vizet, sót és sáfrányt főzzük fel, majd főzzük meg benne a rizst. Közben ügyeljünk, hogy a rizs ne legyen túl puha. Grillen melegítsünk fel egy öntöttvas serpenyőt, és a hagyma- valamint a paprikakockákat olívaolajban enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá a rizst és a zöldborsót, rövid ideig pirítsuk őket együtt, majd a curryporral, sóval és borssal ízesítsük. A garnélarákokat vágjuk két darabba, és sóval, borssal, fokhagymával és reszelt citromhéjjal fűszerezzük. A grillen közvetlenül a tűz felett kb. 5 percig süssük, majd a paella tetején osszuk el.