Ha ismeri a grillezés alapszabályait, a többi már gyerekjáték. Azonban ha megfogadja további tanácsainkat is, még könnyebben arathat grill-babérokat. Egy-két fortély, előkészület, és már jöhet is a következő vendégség!

Olajozza be a grillrácsot!

Az alacsony zsírtartalmú húsokat könnyebb grillezni, ha előtte beolajozzuk a grillrácsot. Ezt egyébként a rács tisztítása után is el kell végezni.

Áztassa be a fanyársakat!

A zöldség- vagy fanyársak nem égnek meg, ha grillezés előtt 20 perce vízbe áztatja őket.

Ügyeljen a megfelelő időzítésre!

A sütő akkor áll készen a grillezésre, ha a parázs intenzíven, vörösen izzik, és fehér hamuréteg van a szénen.

Használjon csepegtetőedényt!

Csepegtető- vagy alumíniumtálca használatával elkerülheti a zsír lecsepegését, és a grillezni való sem ég meg!

Grillezés az erkélyen? Naná!

Mielőtt nekilátna otthoni erkélyén grillezni, érdemes tekintettel lennie néhány dologra. Először is a szomszédokra. Ne zavarja őket a pihenésben, ne füstölje ki őket grillsütőjével. A legjobb, ha időben tájékoztatja, vagy egyből meg is hívja őket!

Direkt? Indirekt?

Mind a direkt, mind pedig az indirekt grillezésnek megvannak az előnyei. A direkt grillezésnél a grillezni való közvetlenül a forró szén felett fekszik. A grillezés ezen változata különösen alkalmas a szaftos húsokhoz és a vastag grillezni valókhoz. A zárt tetővel történő indirekt grillezés során egységes hő keletkezik. A két változatot persze kombinálhatjuk is.