A markánsabb steakek alternatívájaként a szárnyasoknak is  ott a helyük minden grillpartin! Legyen szó pulykanyársról, csirkemellről vagy ropogós csirkeszárnyakról: a baromfihús finom zamatának senki sem tud ellenállni. De hogyan készítsük el? Íme:

A szárnyasokra vonatkozó alapszabály

A csirkesültet, pulykamellfilét és társait először erős tűzön pirítsuk meg, majd húzzuk oldalra, és ott süssük készre alacsony hőfokon!

Tökéletesre grillezve

Ahhoz, hogy a szárnyasok bőre igazán ropogós legyen, sütés előtt alaposan olajozza vagy pácolja be őket! A rácsra enyhén rányomva vidám grillmintát varázsolhat a húsra.

Nyársra vele!

Próbálja ki egyszer a szárnyast nyársra húzva – egyenletesen forgatva a hús szaftos marad, és mindenhol jól átsül