Ha a parti inkább este zajlik, természetesen felmerül a helyes és hangulatos világítás kérdése is. Akár fénygirlandok, lampionok, viharlámpások, akár fáklyák igazi tűzzel – néhány fénydekorációs eszköz segítségével könnyen kellemes hangulatot teremthet.

Viharlámpa

A fákra, bokrokra akasztott vagy asztalokon álló viharlámpákkal sejtelmes hangulatot kreálhat. Nagyon könnyű őket elkészíteni. Vegyen üres konzervdobozokat, töltse meg őket vízzel, és hagyja a fagyasztóban megdermedni! Ezután kalapács és szegek segítségével művészi motívumokat üthet a dobozba. Fesse be a dobozokat szórófestékkel, és rögzítsen drótot a doboz oldalára fúrt kis lyukakon keresztül a lámpához! Már csak egy teamécsest kell a dobozba helyeznie, és el is készült a viharlámpa!

Papírból készült viharlámpa

Fehér papírzacskó segítségével is gyorsan és könnyen készíthet asztalra való viharlámpát. Vágjon szép formákat és alakzatokat a papírba, és állítson bele egy kis poharat teamécsessel – ezáltal elkerülheti, hogy a papír meggyulladjon. Minden grillezett finomsággal megrakott asztalon rabul ejti a tekinteteket!