Ha grillezés, akkor sör? Nem feltétlenül. A grillpartin az italok tekintetében minden megengedett! Élje ki kreativitását! Akár saját készítésű limonádé, akár koktélok: a grillparti tökéletes alkalom a kísérletezésre!

Étkezés előtt: aperitif
A mesés fogások előtt, ráhangolódásként kínáljon gyümölcsös vagy szénsavas aperitifet – például Aperol fröccsöt, Hugo-t vagy egy pohár Proseccót gyümölcsökkel!

Finom szomjoltók
A jéghidegre hűtött sör természetesen nem hiányozhat, de nyári napokon egy pohár citromos sör, egy hideg fehér fröccs vagy egy finom gyümölcsös bólé is jólesik. Mindig ügyeljen az alkoholos és az alkoholmentes italok arányára!

Lehet alkoholmentes is?
A limonádék és gyümölcslevek nem csak az apró vendégeket frissítik fel, a felnőttek is szívesen fogyasztják ezeket. Készítsen házi limonádét: facsarja ki egy citrom levét és keverje össze kevés cukorral, jégkockával, vízzel és mentalevelekkel egy csinos kancsóban! A frissen facsart narancslé is nagyszerű frissítő az ételek mellé.

Egy kis pálinka a jó emésztésért!
Egy kupica pálinka természetesen megengedett a nehéz ételek után, de ne essen túlzásba – főleg nagy melegben! Étkezés utánra egy csésze presszókávé vagy egy nyári koktél is tökéletes.

Hűtőszekrény a szabadban
Semmi sem olyan megerőltető, mint a folyamatos italhordás a pincéből. Ha jégkockákat vagy egy egész jégtömböt tesz egy talicskába, a szabad ég alatt tudja hűteni az italokat!