A tengerek változatos kincsei is csodálatos távlatokat nyitnak a grillrácson: a kagyló, garnéla, rákfélék minden grilleseményt különlegessé varázsolnak, és nem csupán az ínyenceket nyűgözik le. A tenger gyümölcseit nem is olyan nehéz grillen elkészíteni, mint ahogy azt tippjeink is bizonyítják.

Héjastul? Igen!
Bármely tengergyümölcséről legyen is szó, a héját nyugodtan hagyja rajta. Ez megvédi a húst a kiszáradástól, és megőrzi az ízeket.

Nagyon fontos: olvassza ki!
A tenger gyümölcsei fagyott állapotban nem valók a grillsütőre. Mindig teljesen olvassza fel a grillezni kívánt ételt, és röviddel a sütés előtt sózza meg!

Direkt grillezés
A tenger gyümölcseit legszerencsésebb és leggyorsabb direkt grillezéssel elkészíteni.

A garnéla pácolása
A garnélának nagyszerű ízt ad egy finom pác. Pácolás előtt távolítsa el a héjakat és a beleket!

Finoman ropogós garnéla
Egy tenger gyümölcseivel megrakott büféasztal vagy Surf’n’Turf sem lenne tökéletes a garnéla finom íze nélkül. A garnéla önálló előételként vagy számtalan ételhez főtt, sült, vagy grillezett kiegészítőként régóta titkos tippnek számít az ínyencek körében. Főleg az óriásgarnéla-fajták, mint a „Black Tiger” örvendenek egyre növekvő népszerűségnek.


Nagyméretű garnélarák:
Héjastól 5 - 6 perc, héj nélkül 3 - 4 perc
Osztriga, vénuszkagyló és feketekagyló:
Annyi ideig grillezze a kagylókat, ameddig kinyílik a héjuk!
Kagyló: 3 - 7 perc, vénuszkagyló: 6 - 10 perc
Osztriga: 4 - 6 perc
Shrimps:
Minden oldalán 2 - 3 perc – amíg rózsaszínű lesz és a végei behajlanak.
Homár:
2 kg súlyú: 8 - 10 perc
4 kg súlyú: 12 - 14 perc