Brownie-sütőkeverék üvegben

Egy saját készítésű sütőkeverék szép ajándék, ami gyorsan készen van és nagyszerűen néz ki. A megajándékozott személynek csak hozzá kell keverni a sütőkeverékhez a két hiányzó hozzávalót - vajat és tojást - és megsütni a browniekat a sütőben. A sütőkeverékek összeállításakor egy egyszerű szabályt kell alkalmazni: Minél több különböző színű réteget tölt az üvegbe, annál szebben néz ki. Ezért mindig váltogassa a hozzávalók színét és ügyeljen arra, hogy az üveg teljesen tele legyen. Ily módon szép rétegek alakulnak ki, amik a szállítás során is megmaradnak.

Útmutató lépésről lépésre – ilyen egyszerűen megy:

  1. Keverje össze a lisztet a szárított élesztővel és a sóval és töltse bele egy tiszta befőttesüvegbe.
  2. Töltse a további hozzávalókat az üvegbe az alábbi sorrendben: először a sötét csokoládét, aztán a fehér csokoládét, a dióféléket és végül a cukrot. Annak érdekében, hogy az egyes rétegek szépen sűrűn legyenek, minden egyes réteg betöltése után ütögesse a befőttesüveget többször erősen az asztalra.
  3. Végül jól zárja le az üveget és az ajándékozás napjáig tárolja hűvös, száraz helyen.


Tipp:
Mivel nem szabad, hogy sok üres hely maradjon az üveg fedeléig, a cukrot töltse utoljára az üvegbe. Attól függően, hogy mennyire van tele a befőttesüveg, tegyen bele egy kicsit kevesebb vagy egyszerűen egy kicsit több cukrot.