Egyedi teafilter saját kezűleg

A téli hideg napokon semmi nem melegít úgy, mint egy szeretettel készített tea. És ezek a teafilterek igazi egyedi darabok. Attól függően, hogy milyen üzenetet szeretne továbbítani a megajándékozott félnek, nyugodtan variálhatja a teafilter formáját is. Képzeletének semmi sem szab határokat. A teafiltereket megtöltheti például gyógynövényes teakeverékeinkkel. Használhat szárított gyógynövényeket is, például mentát, kamillát, édesköményt vagy hasonló gyógyszertárban kapható gyógynövényeket. Kérjen tanácsot a mennyiségre, összetételre és hatásra vonatkozóan.

Útmutató lépésről lépésre – ilyen egyszerűen megy:

  1. Helyezzen maga elé egy teafiltert és rajzolja rá a kívánt formát, például egy szívet.
  2. Vágja ki a szívet. Két szív van Ön előtt (egy elülső és egy hátsó oldal). Varrja össze a két oldalt és hagyjon kb. 2 cm széles rést a tasak betöltéséhez. Az öltéseknek olyan apróknak kell lenniük, hogy a teakeverék nem tudjon kipotyogni az összevarrt teafilterből.
  3. Tegye a tölcsért a teafilter nyílásához és töltse meg teakeverékkel. Amint a tea teljesen a teafilterben van, távolítsa el a tölcsért (adott esetben egy kicsit rá kell segíteni: tolja át a tölcséren a gyógynövénykeveréket egy zárt tollal). Zárja le a betöltőnyílást néhány öltéssel – kézzel vagy varrógéppel.
  4. Ezután készítsen címkét a teafilterhez. Ehhez vágjon ki kartonból egy téglalapot (5x2 cm) és hajtsa össze középen. Ha a címkére ráírja a megajándékozott személy nevét vagy a teakeverékének adott nevet, akkor az ajándék különösen egyedi lesz. Rögzítse a zsinórt pár öltéssel az egyik oldalon a teafilter széléhez, a másik oldalon a címkéhez.


Tipp:
Ha nagyobb mennyiségű filteres teát szeretne ajándékozni, akkor tegye egy zárható üvegbe. Így az aroma hosszabb ideig megmarad. A legjobb, ha teás-dobozt vagy befőttesüveget használ erre a célra.