Fenséges trüffel praliné

Ennek a saját készítésű trüffelnek senki sem tud ellenállni. Ezért nyugodtan készítsen többet, hogy Ön is élvezhessen egy párat.

Útmutató lépésről lépésre – ilyen egyszerűen megy:

  1. Darabolja durvára mindkét csokoládéfajtát és béleljen ki egy tepsit frissen tartó fóliával. Forralja fel a tejszínt egy edényben, majd vegye le a tűzhelyről. Adja hozzá a csokoládét és kevergesse a tejszín-csokoládé-masszát a közepéről addig, amíg el nem olvad a csokoládé.
  2. Adjon vajat és ízlés szerint 2 evőkanál alkoholt a csokoládémasszához, alaposan dolgozza össze egy botmixerrel, amíg egy finom állagú masszát nem kap.
  3. Simítsa el a trüffel-masszát a fólián kb. 1 cm vastagon. Takarja le a kilógó fóliával a masszát és hagyja kb. 8 órát pihenni.
  4. Távolítsa el a fóliát és vágja 1,5 cm nagyságú darabokra a praliné-masszát egy tésztavágóval. Formázzon belőlük hideg kézzel golyókat. Szórja a kakaóport egy kis tálba és óvatosan forgassa meg benne a trüffel golyókat.


Tipp:
Könnyen készíthetők különböző ízű trüffel pralinék; ehhez keverjen kevés mézeskalács fűszert, tonkababot vagy fahéjat a vajjal együtt a csokoládémasszához. Miután megforgatta a pralinékat kakaóban, forgassa meg apróra darabolt pisztáciában is – ily módon zöldes színt kap.